Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra juletur til Nesaksla 27.12.03 (bilder)

Det var et forholdsvis glissent oppmøte denne gangen, men etter hvert kom det til flere så til slutt var vi 11 stykker på toppen.

Det var omtrent barmark nede ved Nebbabrua, men med enkelte issvuller. Kanskje forventet enkelte at det var mer isete enn det egentlig viste seg å være oppover. I alle fall måtte vi helt opp på Andersmyra før vi hadde snøføre. Passasjen opp langs tauene var som ventet nokså isete og glatt, her måtte en bruke armstyrken! Ellers var det godt steg i snøen med trinn fra tidligere dagers ferdsel, riktignok litt "ødelagt" av dem som mer eller mindre frivillig hadde rutsjet på baken.

Vel oppe var det flere som hadde gått seg svette, så et omfattende klesskift ble utført av enkelte. Ellers var det som vanlig inntak av mat og drikke kombinert med fjellprat. En del fotografering var ikke til å unngå, det begynner vel etter hvert å bli vanskelig å finne nye motiver her oppe!

Nedoverturen ble preget av at de fleste hadde hodelykt og tok seg raskt nedover. Bare en hadde med seg fakkel. Det er et spørsmål om en ikke flere burde brukt det, det tar seg flottere ut, både sett nedenfra og ved fotografering. Men med det tildels istete føret var det en fordel sikkerhetsmessig å ha begge hendene frie.

Nede i skogen møtte vi et tåkebelte som skapte en trolsk stemning. Alle kom seg velberget ned også denne gang. Juleturen har sine spesielle utfordringer, i alle fall for den som ikke går der så ofte om vinteren.

De som var med: Elsa og ErlingKrohn, Bjørg Brevik, Randi og Nils Hole, Eivind Raanaa, Ståle Gyldenås, Oddbjørn Grøtta, Perry Kavli, Audrid Grødal og Arild Haugen.