Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Asbjørnsdalen, 03.03.02 (14 deltagere)

Turen var egentlig programmert til å gå den 10.03, men da Eivind og Bjørg skulle til Kina på den tiden (antagelig for å rekognosere nye turer for turlaget), var den framskyndet. Værmessig så det ikke ut til å være noen fordel, lave tåkeskyer og lett snødrev var nok en gang dominerende ved frammøtet. Men vi visste at været ofte er lettere østover, og vi la derfor trøstig iveg. Ved p-plassen på Råna var vi i alt 9 stykker.

Føret var bra, med litt tendenser til ising for den som hadde "gammelklister" under, men vi skulle jo mot bakke, så da så. Noen hadde det bakglatt med blåvoks, mens andre helgarderte med feller. Det var godt spor fra dagen før og et par stykker som hadde startet før oss, så det var lett å gå. Blå skygger i det grå lovet noen solgløtt også. Det var vindstille, og temperaturen steg raskt innenfor goretexen. Høyere oppe så ble føret flekkvis hardere, det var nokså avblåst som det pleier å være her oppe.

Vi kom etter hvert opp til den markerte haugen oppe i dalen der det ofte danner seg en en stor snøskavl, derfor kalles stedet også "Skavlen". Der fant vi le for en liten bris, og tok den første matpausen. Her ble vi innhentet, først av Per Krogset, så av Randi og Nils Hole og til slutt av Elsa og Erling Krohn (som omsider hadde kommet ut av dynene). Vi som hadde sittet lengst, la snart iveg igjen oppover dalen. Nå ble det litt strekk i feltet, noen fant ut at de ville avrunde turen her og vendte skituppene andre vegen. Det ble mer blåsende etter hvert, og den første tvilen meldte seg om det var mulig å komme rundt Herrahøene slik planen var. Store mørke skybanker i vest lovte jevnlig påfyll med snøbyger og vind.

Det ble til at vi avkortet rundturen til rundt Herrahøtjørnene (1200 moh). Der tok vi neste matpause i le av en av hyttene, godt innpakket i jakker og gjensnurpede hetter. Koselig var det lell.......Det har sin sjarm å være ute i litt rusket vær, når utstyr, humør og form er i orden!

Nedturen foregikk i kontrollerte former, føret var litt tregt i fokksnøen, men det var passe bratt til at en kunne opprettholde et jevnt sig nedover. Vi tok en samling nede i småskogen for å holde opptelling og oppsummere turen. Det var som vanlig stor enighet om at den var  vellykket på alle måter. Nedover til p-plassen var det nå blitt flere løypevalg, og noen sporet av, men alle kom fram til slutt.

De som var med (eller ble observert etter hvert): Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Odd Tokle Sæbø, Edvard Søvik, Terje Vold, Arild Haugen, Astrid Kristiansen, Per Krogset, Elsa og Erling Krohn, Inger og Trygve Ellingsberg, Randi og Nils Hole.