Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Kveldstur til Bjørgarøra 27.05.03. (8 personer)

Brukbart vær, men ikke det helt store oppmøtet. Vi kjørte rundt Isfjorden og parkerte ved krysset mellom den gamle riksvegen og Skorgedalsvegen, gikk litt oppover bakken til vi fant stien bak det hvite huset, og så bar det mot bakke langs en ganske god trase.

Etter en stund kom vi opp til Gamlesetra, der vi tok oss en pause, mens vi beundret utsikten som begynte å åpne seg. Vi kunne ha fortsatt til Viksetra som ligger på samme høyde, men fant at det ville ta for lang tid, så vi tok vegen rett opp mot toppen av Bjørga. Det var faktisk litt myrete oppover her, så enkelte ble litt blaute på beina. Det var en del kjempefuruer her som så ut som om de var skadet av lynnedslag.

Omsider kom vi opp på toppen som ligger litt vest for hovedtoppen (568 moh), der var det bedre utsikt enn på hovedtoppen som er litt skogbevokst. Vi kunne se oppover mot Skarven og ned i Skorgedalen. Det blåste litt deroppe, så vi fant å ville trekke vestover i retning Torvika for å finne en brukbar rasteplass. Etter hvert som vi nærmet oss kanten der terrenget stupte brattere, fikk vi fin utsikt vestover i terrenget. Til slutt så vi Torvika under oss, og snart fant vi en særdeles fin plass der vi kunne sole oss i varm kveldssol.

Men tiden gikk, og det var på tide å rote seg ned av Bjørga. Nils ledet oss ned bratte skrenter til vi kom ned på en traktorveg som ledet oss helt ned på riksvegen ikke langt fra tunnelen.

De som var med: Nils Hole, Arild Haugen, Gunnbjørg Eriksen, Bjørg Brevik, Agnes Sylte, Jorun Kilskar Næss, Eivind Raanaa og Edvard Søvik.