Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Venjedalen, Blånebba, Nesaksla 30.09.01 (10 deltagere)

Ti tross for et skikkelig snøvær i fjellet om fredagen, var det ventet at et påfølgende finvær om lørdagen skulle gjøre forholdene brukbare for en fjelltur om søndagen. Men temperaturen holdt seg forholdsvis lav, og nysnøen dro slett ikke sin kos. Ved oppmøtet ble det bestemt at en i alle fall skulle ta en tur opp i Venjedalen og så fikk en se etter hvert hvor langt en kom. Kanskje var det bart etter ryggene.

Så snart vi nærmet oss kanten på lia ovenfor setrene, møtte vi nysnøen. Heldigvis var det tråkket spor langs stien dagen før, sannsynligvis av rypejegere eller andre optimister. Vi ventet oss litt brøyting etter at vi tok av fra stien, men sannelig var det tråkket spor oppover mot Blånebbaryggen også. Det sparte oss for mange usikre steg i ura. Sporene ledet litt langt mot venstre, og vi fikk litt problemer med å krafse oss opp over kanten. Men snart var vi oppe på den brede del av ryggen, og kunne traske rolig avsted mot vesttoppen på Blånebba (1320 moh). Det var litt gråvær, men rimelig mildt og stille, så det var mulig å etablere en kosestund ved varden. Den obligatoriske avstikkeren til østtoppen ble gjennomført for å ta en del bilder derfra også. Det er mektige fjell som omgir oss!

Formen var fortsatt på topp, og vi fortsatte turen med å gå tilbake ned vestryggen og videre framover mot Halsaskaret. Det er noen utfordringer på ryggen opp mot Åkesfjellet (tidligere kalt Mjølvafjellet), men snøen var ikke dypere enn at vi hadde rimelig godt fotfeste i fast underlag. Vi observerte et par rypejegere nede ved Storhestvatnet, men rypene var selvfølgelig der oppe hvor vi var. Like før vi nådde toppen av Åkesfjellet (1215 moh), ble vi oppmerksom på en person som kom halsende etter oss. Det var Børge som var ute på trimtur. 

Vi samlet oss en liten stund på toppen, men tok ikke noen lengre pause her, før vi fortsatt fram mot den store "Firkantvarden" som står på kanten mot Romsdalen. Her savnes det fortsatt en bok, enda det er laget en spesiell nisje i varden på østsiden til dette formålet, der var det bok tidligere. Vi fortsatte vestover og passerte den relativt nybygde "Ottarvarden" (gjett hvem Ottar!), der det var bok. Den varierte, og etter manges mening, luftige ryggen fram mot Høgnosa bød ikke på utfordringer for oss fjellvante traverne. Ved varden på Høgnosa (991 moh) tok vi en avsluttende langpause før vi tok fatt på siste etappe nedover til Nesaksla hvor vi såvidt var innom "Ottarbu" før vi fullførte turen via Nordnesruta ned til Nebba.

De som var med: Odd Tokle Sæbø, Bjørg Brevik, Perry Kavli, Arild Haugen, Harald Bakke, Terje Vold, Edvard Søvik, Nils Harald Nikolaisen, Frode Stangenes, Børge Østigård (etternøler).