Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra tur til Karitind og Dronninga den 15.08.04 (bilder fra turen)

Selv om turleder Terje Vold i avisa hadde annonsert med tung og luftig tur, var det hele 20 (?) personer som møtte opp ved minikraftverket i Vikdalen for å delta på turen.- Eller kanskje var det nettopp derfor så mange hadde møtt opp?

Været var ikke det beste, det lå skodde i fjelltoppene og det småregnet da vi strevet oss opp de første bratte bakkene fra minikraftverket. Isteden for å følge stien opp til Haugabotn, la Terje veien direkte opp langs rørgata. Dette for å spare litt tid. Det så ikke så helt lovende ut for en topptur denne dagen da vi retta blikket opp mot Karitinden. Blaut lyng og høgt "ormegras" gjorde vel heller ikke optimismen så stor.

I det vi retta blikket utover mot fjorden så det ut som om været skulle bli bedre. Vel opp på Haugabotnrøra, kunne vi ta en velfortjent hvil, Edvard studerte inntaksdammen til kraftverket, mange av de andre studerte veien over til Bispevatnet og Stigrøra, mens Terje for første gang kunne se veien opp til Dronninga uten skodde. Formann Eivind benyttet anledningen til å reklamere for den flotte T-skjorta til turlaget.

Den tyngste delen av av ruta stod nå foran oss, ca. 500m stigning opp den lyngkledde lia opp til ryggen mot Karitind. Etter hvert som vi nærmet oss ryggen ble det et visst strekk i "feltet". Etter en slik hard kneik passet det med matpause.

Så kom skodda. Vi var bestemt på at vi i alle fall skulle bestige Karitind, så vi trasket oppover langs ryggen mer eller mindre i skodde, og heldigvis uten noe særlig vind. Våre engelske gjester, herr og fru Fuller var med oss også på denne turen. De var erfarne klatrere, så de hadde ikke problemer med å følge oss oppover. Yngste deltaker på turen var 11årige Gjerdset. Etter hvert som vi nærmet oss toppen av Karitind lettet skodda. Vi kunne se over på Dronninga med Kongen i bakgrunnen. Vi fikk faktisk en solrik og varm pause på toppen, og kunne se lett over Isterdalen til Trolltindmassivet. Vi bestemte oss nå å fortsette turen til det endelige målet, Dronninga.

Først måtte vi ned 100-150 meter til skaret mellom tindene. Deretter fulgte vi "baksiden" av tinderyggen langs naturlige renner og skar. Denne ruta var ikke spesielt godt merket, så vi tok oss den frihet å sette opp noen ekstra varder underveis. I det vi rundet siste skaret og så opp mot Dronninga, så kom skodda sigende på nytt.

På det siste stykket opp mot toppen måtte vi bruke tau til enkel sikring. Vi var så heldige å ha med Lars Erik Roald som med lang klatreerfaring kunne legge ut det nødvendige tauet. Ca. kl. 1530 nådde vi toppen. Her passet det selvsagt med en god og velfortjent matrast.

Turen ned fra toppen gikk kontrollert og forsiktig.  På vei tilbake langs tinderyggen kom og gikk skodda. Plutselig kunne vi se Isterdalen og Sogge. Ved skaret til Karitind fant turleder Terje ut at vi skulle ta snarveien på skrå direkte ned til Haugabotnvatnet. Selv om vi delvis gikk i skodde, gikk dette fint.

Siste felles rast ble ved Haugabotnvatnet. Heimturen gikk så ned den gamle stien ned til anleggsveien. De fleste merket nok den lange nedturen i beina da vi i 8-tida kom ned til bilene.

Konklusjon: En vellykket tur i skiftende vær, visstnok den første turen til dette målet i turlagets historie?!

De som var med: Bjørg Brevik, Nina R. Dahle, Frode Sætre, Eivind Raanaa, Marit Søholt Stokes, Ingunn Torgersen, Sue og Barry Fuller, Mona Wærås, Inge Lorange Backer, Harald Krøvel, Yngvild Holm, Dag Magne Bakken, Frank Dahle, Johan og Eirik Gjerdset, Lars Erik Roald, Nils Hole, Kåre Vold, Edvard Søvik, Rose Marie Strømme og Terje Vold.