Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

 

Gluterholet/Bjørnabotnhøgda/Unhjemsbotn, Isfjorden 04.08.08 (10 deltagere)

 
Vi var 10 som møtte opp denne augustmorgenen, tåka hang nedover fjellsidene, men innimellom ante vi litt blåskjær.  Perry var litt skeptisk til været, men turlederne hadde stor tro på at dette ble en kjempeflott dag i fjellet.
 
Vi kjørte innover til Isfjorden og Moa, satte igjen en bil oppe i Bjerkeli, for å ha til henting av de andre bilene senere på dagen.  Fremme i Erstaddalen hang tåka fremdeles tung og fuktig, men en optimistisk gjeng la i vei på den tunge, bratte oppstigningen til Gluterholet. Vi krysset elva og fulgte en fin sti oppover som svingte seg mellom bjørkestammer og etterhvert en del ur.  Trolsk stemning med tåka og elva som buldret nedover fjellsida ved siden av oss.  Vi hadde ikke gått så veldig lenge før vi begynte å ane konturene av Bjørnabotnhøgda til venstre for oss og Tverrberget midt i mot, samt blå himmel! Dette såg lovende ut. Gluterbenken ble passert, noen syntes det ble vel luftig og smalt her, men etterhvert var alle samlet oppe ved Gluterholhytta, hvor vi tok oss en velfortjent pause i nydelig solskinn.  Ifølge boka i hytta var ikke vi de første som hadde vært her i dag, Jan Kåre Dahle, hadde allerede passert og var på vei opp på Bjørnabotnhøgda, men med et litt tøffere rutevalg enn oss. 
 
Istedenfor å følge stien helt frem til Grøttavatnet tok vi av til venstre, og ned mot Glutervatnet.  Mye ur måtte forseres før vi rundet vatnet, men alle klarte å komme seg forbi uten noe uhell.  Langs ved stien lå det et lite idyllisk fjellvatn, her ble det både mat og badepause.  Godt å avkjøle svette kropper i kaldt forfriskende fjellvatn.  Litt sleip botn gjorde at enkelte fikk raskere kontakt med vatnet enn de hadde tenkt, men barske fjellfolk tåler det meste.  Mens solen tørket våte, avkjølte kropper, nytte vi medbrakt niste og drikke.  Noen tok seg også en liten strekk i fjellduftende lyng.
 
Mange høydemeter gjensto, så selv om det var godt å sitte her måtte vi tenke på turen videre.  Vi passerte Grytilløyfta, stoppet en liten stund ved den lille hytta her, det ble også observert en del fisk i det klare vatnet nedenfor hytta.  Vi fortsatte på samme ruta som gikk over til Haudukvatnet, men tok så av til venstre for å starte på oppstigningen til Bjørnabotnhøgda. Lett og fin rute opp mot Bjørnabotnhøgda, mat og hvilepause halvveis oppe.  Fra her kunne vi observere langt der nede det lille vatnet vi hadde badet i tidligere på dagen, til høyre for oss begynte Storbreen å komme fram.  Her hadde turlaget hatt breturer både i 2000 og 2001.  Mye blåis m/sprekker i år også.  Det var lite snø igjen i fjellet i år, men vi måtte passere en snøbre før vi kom opp på toppen. 2 flotte reinsbukker ble også observert, de ble nok litt skremt av å få så mange tobeinte på besøk.  Vi fulgte ryggen utover Bjørnabotnhøgda, var oppom det høgste punktet som var på 1524 m.o.h., kikket ned på Storbreen, fasinerende syn med alle bresprekkene.  I nord raget Juratind med sin karakteristiske topp, foran tronte Morgådalstindane med sine 5 topper.  Vilt og vakkert.
 
Vi fortsatte framover til Blåfjellet, der vi hadde nok en gang en god pause , hvor vi satt og koste oss i ettermiddagssola og nytte synet av Isfjorden, før vi tok fatt på nedturen til Unhjemsbotnen.  Bratt li nedover, så her måtte vi gå forsiktig, men alle kom seg velberget ned.  Siste stopp og nok en badeseanse ble tatt ved Unhjemsbotnvatnet, før vi la veien nedover Unhjemsbotnen på god sti langs Røndøla og ned til Bjerkeli.
 
De som var med:  Inge Peder og Åse Grøvdal, Odd Erling Hoem, Eirik Gjerdset, Edvard Søvik, Perry Kavli, Odd Tokle Sæbø, Bjørg Brevik, Elsa og Erling Krohn.