Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Tur fra Asbjørnsdalen til Grøndalen 09.03.03 (14 deltagere)

Fint vær og bra oppmøte. Etter å ha samlet oss i et fåtall biler, la vi i veg mot Bjorli og Råna. Fra parkeringsplassen i Rånå ble det litt spredt framrykning ettersom vi måtte danne en baktropp for de som skulle hensette en bil i nærheten av Grøndalen, nærmere 1 mils kjøring lenger opp mot Lesjaskog.

Føret var hardt, men likevel litt sporsnø oppover løypa til Asbjørnsdalen. Ettersom føreren var i baktroppen, var det litt spennende å se om fortroppen stoppet og ventet der vi skulle ta av fra hovedløypa og vende østover mot Grøndalen. Baktroppen halte imidlertid innpå, og vi kom omtrent samtidig fram til løypedelet. Her stoppet vi opp før videre framrykning, og Nils holdt et lite foredrag om moreneformasjoner i området.

På vegen videre, flatet terrenget ut, og vi fikk følelsen av å gå på en skikkelig fjellvidde. Snart åpenbarte utsikten ned i Lesjadalen seg også. Det ble ytret ønske om en matpause, og vi fant en høvelig pauseplass ved en bergknatt. I bakkanten av den var den enorm issvull som var dannet av utflytende grunnvann. Bak bergknatten var det en stor flate med stålis. Det hadde ikke vært godt å komme utpå der i usiktbart vær!

Etter fortæring av nødvendig mat og drikke, fortsatte vi. Det var nødvendig å gå litt i siksak for finne snøhelt terreng, men vi avanserte da i riktig retning. Snart begynte terrenget å helle utfor, og vi kunne begynne nedkjøringen ned mot Grøndalen. Det ble fortsatt litt siksak, men det var lett å svinge på det faste føret. Snart kom vi med på et scooterspor som vi valgte å følge ned gjennom skogen. Omtrent halvveis nede, var det godt le for den litt sure snoen som hadde vært lengre oppe i dalen, og vi tok oss en ny pause i et treholt.

Den virkelige krevende utforkjøringen kom etterpå. Det ble nødvendig med ploging langs det smale scootersporet som snodde seg mellom den grovstammete furuskogen, og flere av ble nokså stive i lårene etter hvert. Edvard hadde en smart alternativ metode for å komme seg helskinnet ned, han kjørte med en bremsefell på den skia, det fungerte visst helt utmerket. Etter litt klabb og babb med å skysse sjåfører til Rånå for hente biler og ny retur til Grøndalen for å hente resten av deltagerne, kunne vi vel tilfredse legge på heimvegen.

De som var med: Randi og Nils Hole, Elsa og Erling Krohn, Jorun og Torgeir Næss, Bjørg Brevik, Agnes Sylte + Blanca, Kari Hjelme, Nils Harald Nikolaisen, Edvard Søvik, Terje Vold, Eivind Raanaa og Arild Haugen.