Kveldstur til Haugabotn, tirsdag 26. juni 01
 
Denne botn ligger på sida av Vikdalen, med Kongen og Dronninga som nærmeste naboer.  Et sted som få av de som møtte fram hadde vært før. 
Vi la trøstig i vei på anleggsveien til det nye kraftanlegget, og videre oppover langs rørgata.  Dessverre fikk vi tjukk tåke fra øverst i lia, så vi gikk glipp av den fine utsikta, vi hadde blitt fortalt det er herfra.  Vi hadde sikt på ca. 20 m da vi tok pause oppe ved vatnet på 682 .
 
Begynte snart nedturen i "skoddehavet".  Gikk nå først ned til demningen, før vi fortsatte ned den vanlige stien, som vi planla på oppoverturen.  Denne gikk i store slynger nedover den stupbratte lia.  Vi kom snart ned til anleggsveien igjen, og kunne betrakte dette utrolige anlegget, som vi hadde sett både i og utenfor tåka.  Vi fikk i kveld, som vanlig, en fin og opplevelsesrik 3. timers tur.  Hadde også i kveld med oss et ektepar fra Østlandet, med "lokale aner" Aud og Emil Jessen. 
 
Andre deltagere:  Odd Tokle Sæbø (fjellinteressert ung gutt fra Isfjorden), Perry Kavli, Bjørg Brevik, Terje Vold og Eivind Raanaa.