Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Kammen rundt 23.02.03 (8 deltagere)

Ikke helt uventet var det glissent oppmøte til årets første skitur til tross for et strålende vær. Langvarig kulde med lite nedbør hadde gjort føret i fjellet hardt og isete, og det var vel de fleste kjent med. Men 4 stykker la i veg fra Åndalsnes, og på vegen fra Hersla til Bøstølen var det enda 4 personer som sluttet seg til.

Vi tok benvegen gjennom hyttefeltet for å ta litt jevn stigning oppover. Etter å ha passert brua over elva fra Grønfonna/Taskedalen holdt vi til venstre opp Storvassreset som utgjør den største stigninga på turen på vel 300 høydemeter, regnet fra Hersla. Etter å ha kommet opp på brekket fikk vi "Fattig og Rik" i sikte. Etter en kort unnakjøring var vi framme ved hytta som lå i skygge, men vi tok ikke inn selv om det var fyrt på ovnen der inne, vi ville finne en plass i sola for å ta langrasten. Vi kjørte derfor ned til Storvatnet og satte oss i solveggen ved Storvasshytta. Der satt vi lenge og vel, sola varmet godt, det samme gjorde innholdet på termosene. Vi koste oss en god stund, vi hadde god tid, det var flat og lett løype resten av turen, ingenting hastet. Flere skiløpere kom innom, de fleste var sunnmøringer som kom opp fra Kvitlen. En par innbitte treningsnarkomane jaget fram og tilbake i maskinsporet nedenfor hytta.

Til slutt tok vi skiene fatt igjen og staket oss nedover mot Trollkyrkjegarden som det heter på kartet. Vi holdt imidlertid litt opp i lia og det ble en del kantkjøring. Enkelte hadde tatt litt mye klister under skiene, og det lugget litt. Vel nede på Litlevatnet kom vi ned i det gode sporet som idrettslaget i Innfjorden hadde kjørt opp samme dagen, og der var det en nytelse å gå etter kantkjøringa. Vi kunne observere et par skiløpere som holdt på å runde opp i Ytste Brynbotn, ja til og og med et par telt kunne vi skimte høyt opp mot Fokhaugtinden.

En kort pause ved naustet, karet vi oss over den siste lille motbakken ved vannskillet og slapp oss utfor mot Bøstølen. Det ble en ganske frisk utforkjøring i hardt og isete spor. Vel nede ved Bøstølen tok vi oss en ny pause ved setrene for å nytte de siste solstrålene (og matsmulene) før vi tok farvel og dro hver til vårt.

En fin tur på ca. 20 km lengde, i vekslende sol og skygge, vindstille og på skarpt føre.

De som var med: Bjørg Brevik, Yvonne Rekdal, Eivind Raanaa, Arild Haugen, Edvard Søvik, Kari Hjelme, Agnes og Guttorm Sylte + Blanca.