Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Karitinden, Haugabotntinden 07.10.01 (5 deltagere)

Denne helga ble det ikke avertert tur, men en del av den harde kjernen fant det vanskelig å bryte rutinen, og det ble raskt sammenkalt en ekspedisjon på 5 personer over telefonen. Planen var å forsøke en bestigning av Karitinden på fjellrekka mellom Urdkleiva og Dronninga. Etter samling utenfor butikken i Innfjorden stuet vi oss inn i en bil og tok løs oppover bakkene mot Vikdalen. Vi parkerte ved den nye kraftstasjonen til Magne Vik for å kunne gå anleggsvegen oppover lia mot Haugabotnen. 

Vegen var bratt og fikk fram svetten. Den siste biten opp mot inntaket fulgte vi rørgaten. Der var det bratt og sleipt, men det var antagelig raskere å komme opp der enn å gå den gamle stien. Oppe ved inntaket ble vi overrasket av tiltagende regn slik at vi tok en pause i ly under kanten på bassenget. Det så stygt ut med henblikk på å fullføre planene om å bestige Karitind og evt. Haugabotntinden. Vi ble enige om i alle fall gå innover til Haugabotsvatnet.

Men været lettet, og snart var vi på veg opp de bratte stigningene oppover mot Karitinden En seig og bratt stigning på tregt moseunderlag krevde rolig tempo og en del pustepauser. Omsider nådde vi opp i skaret øst for Karitinden og kunne dreie vestover mot en liten kolle, så det ut som, som viste seg å være Karitinden (1160 moh). En flott utsikt åpenbarte seg og ga grunnlag for en del fotografering. På grunn av en liten vindtrekk trakk vi tilbake og litt i le av østryggen mot Haugabotntinden før vi tok den obligatoriske midtturspausen.

Snart var vi på farten igjen for å ta siste etappe mot toppen på Haugabotntinden (1356 moh) som viste seg å være en mye mer dominerende topp enn Karitinden. (Haugabotntinden blir ofte feilaktig kalt Karitinden.). Her opp var det slett ikke vindstille akkurat, da vi nærmet oss toppvarden på tinden, tok vinden så hardt at vi måtte gå i nesten 45 gr. vinkel for å holde balansen. Men det var likevel forholdsvis mildt. Etter litt strev fikk vi tatt de obligatoriske bildene, øynene vassflaug i den harde vinden. Vi hadde utsikt videre oppover ryggen mot Dronninga som gikk i ett med den mer dominerende Kongen bak og Finnan, et kjent og kjært fjell for mange skiturer. Etterpå gikk det radig ned igjen til Haugabotnen. Vi fulgte den gamle stien ned igjen til den støtte sammen med anleggsvegen som vi hadde gått opp.

De som var med: Terje Vold, Edvard Søvik, Nils Harald Nikolaisen, Perry Kavli og Arild Haugen