Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Litlevasstinden, Innfjorden, 25.08.02 (9 deltagere)

Det var litt beskjedent oppmøte, noe som kunne skyldes noe tvilsomt vær, og kanskje det at tinden ikke er av de mest kjente i fjellrekka mellom Innfjorden og Måndalen. Naboene Nonstinden og Trollvasstinden er vel mer kjente. Men vi må av og til utforske nye fjell også.....

Vi hadde tenkt å bestige tinden fra ryggen mot sørvest, og for å komme dit var det grei anmarsj fra Bøstølen langs god sti til Litlevatnet. Det var en idyllisk plass ved naustet i østenden der vi tok oss en liten pause. Derfra tok vi på skrå opp en sti gjennom krattskogen mot Ytste Brynbotn. Fra flata før vatnet hadde vi oss en matpause før tok vi direkte mot ryggen. Den var svært bratt i starten uten noen spesiell sti. Vi fikk oss en regnskur her, men det dempet ikke pågangsmotet. Over den første kneika flatet det ut noe, men fortsatt sterk stigning. Etter neste kneik smalnet ryggen til en lang og ganske skarp egg som var morsom å gå. For den som ikke likte luftigheten gikk det an å gå i sida på egga.

Snart nådde vi toppen (1490 moh) som hadde en svært beskjeden varde og ingen bok. Men utsikten var vid, og drivende skodde i dalene gjorde den variert. Ryggen videre framover mot Måsvasstinden så spennende ut, men vi hadde ingen ambisjoner om å gå den i dag. Det ble som vanlig på nye topper spandert en del filmruller. Med ærefrykt betraktet vi den steile østsida av Trollvasstinden som turlaget hadde forsert 29.08.99.

Returen la vi ned i botnen mot Brynbotnvatnet. Det var noen grusrenner der som var litt behageligere å rutsje ned enn bratta langs ryggen. Lengre nede var det ur og bratte grasbakker. Etter en pause ved vatnet la vi i veg nedover stien mot Litlevatnet. Her møtte vi skodda som gjorde spennende å finne rette stien gjennom morasset i lia. Til tross for litt tvil og tro om stivalget nådde vi tilslutt Litlevatnet. Her tok de freske damene seg et bad, mens de barske mannfolkene holdt seg på land. Siden var det rask marsj tilbake til bilene ved Bøstølen.

De som var med:

Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Odd Tokle Sæbø, Arild Haugen, Ingun Skjegstad, Perry Kavli, Terje Vold, Nils Harald Nikolaisen og Edvard Søvik.