Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

LOFTSKARTIND, ISFJORDEN 22.AUGUST 2004

Bilder fra turen

Litt småregn da vi parkerte bilene ved Henselva i Isfjorden. Skodda lå lavt i dag, vi møtte den da vi passerte Loftskarsetra. Litt bløtt innover, men stien var fin, så det var lett å gå.

Oppe på Loftskaret, tok vi ei lita pause. Godt med en liten stopp, før vi tok fatt på den bratte ura vi hadde foran oss. Litt vind, ja noen regndråper også, men dette måtte vi "tåle".

Da vi kom et stykke innover ryggen, møtte vi ’kong vinter’. Snøen la seg til og med, slik at det ble litt sleipt videre innover. Godt å komme inn i den fine hytta litt nedafor toppen. Den er for øvrig bygget av Joleik Haugen og Terje Hole.

Etter at vi fikk skifta på oss tørre klær, vi var utrolig våte, ble det riktig trivelig her. Mat og drikke gikk ned på "høykant", og praten gikk som vanlig livlig. Bjørg fant ikke mateska si! Hvor i all verden kunne den ha gjort av seg?

Hun lette overalt, sekken ble tømt – opptil flere ganger. Lå den igjen nede på Loftskaret? Det gikk kanskje litt hastig for seg, da vi ’la innpå’ den skiva. Den uheldige Bjørg, fikk selvsagt ei skive hos oss andre. Da vi var ferdige med maten, og fotoseansen var over, og vi skulle til å pakke sekkene, fant Terje mateska til Bjørg på gulvet!

På turen oppover, hadde vi sett noen grønne "rygger" på framsida av fjellet. En av oss fortalte at han hadde gått ned her engang. Riktig nok i fint sommervær.

Den planlagte ruta nedover ryggen til Galtåtind ble forandra. Vi bestemte oss for å prøve ett av de fine feltene på framsida av Loftskartind. Sikta var lik null, men "underlaget" nedover var fint. Litt fast jord/grus og en og annen stein.

Vi var snart nede på Loftskarsetra. Fin nedtur.

Om vi opplevde både regn og snø på denne turen, så fikk vi 5 som var med en brukbar 6 timers tur.

Deltakere: Bodil Tessem, Bjørg Brevik, Edvard Søvik, Terje Vold og Eivind Raanaa.