Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen til Nordre Trolltind 10.08.03 (15 deltagere). Billedgalleri.

Det ble et relativt stort oppmøte denne dagen, det er nok ingen tvil om at kjente topper med litt prestisje har appell til turfolket. Vi startet ved Soggeberget, det er gode parkeringsmuligheter der den nye stien starter. Litt bratt til å begynne med, pulsen kom fort opp i været! Med litt lavere gir  kom vi etter hvert opp til trimkassa like ved den flate myra ca. halvveis opp Norafjellet. Etter en kort pause der, fortsatte vi opp den gode stien. Etter hvert som lauvskogen ble mer glissen, åpnet utsikten seg mer og mer. Mange kjente fjell var "å sjå i syningom".

Snart var vi på toppen av Norafjellet (957 moh), men vi stoppet ikke der. Vi fortsatte ned i botnen østenfor før vi tok langpause like ved et idyllisk tjern med myrull rundt. Etterpå fortsatte vi opp stigningen mot Adelsbreen. Etter hvert ble det nokså urete, men det er vi vant til! Snart sto vi ved kanten av Adelsbreen og skuet mot målet, Nordre Trolltind. Enkelte valgte å gå breen videre, den er relativt flat og fri for store sprekker i nedre del. Den var forøvrig sterkt avsmeltet etter den varme sommeren. Andre gikk langs kanten av breen, selv om det var nokså urete der. På siste del måtte vi klyve litt på de siste bratte hamrene.

Men så var vi på toppen (ca. 1500 moh) med en formidabel utsikt ned i Romsdalen, og spesielt mot Trollveggen. Enkelte av oss vaglet oss på spesielt luftige plasser for å få en best mulig oversikt. Vi kunne observere folk i Bruraskaret, kanskje var det basehoppere? Vi slo oss ned på den begrensede plassen på toppen og koste oss med det medbrakte. Og så var det å klyve litt rundt og fotografere i ymse posisjoner. Utsikten mot vest var videst, vi kunne se utover mot Molde og havet utenfor. Åndalsnes var også sentral i utsiktsbildet. Nordover kunne vi se over dalen til Venjedalen og Venjetindene og andre kjente fjell. Mot sør reiste den mektige Store Trolltind seg, der har vi vært før flere ganger.

I det gode været var det ikke lett å bryte opp fra en plass med slike prektige omgivelser, men til slutt måtte vi starte på nedturen. Det gikk greit ned i et avslappet tempo, vi skilte lag etter hvert, fortroppen forsvant snart over Norafjellet, mens baktroppen tok opptil flere pauser på veg ned. Den siste biten ned Norafjellet syntes merkelig lang, dalen kom liksom ikke nærmere. Men til slutt var vi nede ved bilene og kunne takke hverandre for nok en topp tur!

De som var med: Arild Berild, Egil Arve Berild, Tore Venås, Terje Vold, Eivind Raanaa, Torgeir Næss, Jorun Kilskar Næss, Johnny Hersel, Perry Kavli, Tom Erik Larsson, Bjørg Brevik, Audrid Grødal, Gerd Homlong, Edvard Søvik og Arild Haugen.