Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Kvitfjellet (Storoksen), 11.06.02, 11 deltagere.

I fjor var vi på Litleoksen (eller Skåla som det også står på kartet) i Rødven på 667 moh. I år skulle vi gå på nabotoppen Storoksen (eller Kvitfjellet) på 832 moh. Oppmøtet var ikke overvettes stort, men været var bra, om enn litt utrygt. Godt og varmt, T-skjorte og shorts var aktuelt antrekk.

Etter en halvtimes biltur var vi på plass i Rødvendalen, og oppover bomvegen bar det med parkering ved vegskillet like sør for Vollstølen. Herfra var det litt uklart hvor vi skulle finne en brukbar sti, men hovedretningen var klar: Opp dalen øst for hovedtoppen. Følget delte seg på denne oppstigningen, Bjørg og Arild søkte oppover på østre side av dalen, mens resten gikk mer rett på. De førstnevnte fant snart en brukbar sti som også var merket, men de andre kom også greit opp.

Ovenfor skoggrensen begynte snart utsikten å komme til sin rett, snart var vi oppe på bandet mot Hatledalen. Deretter var det å gå rett på østryggen mot hovedtoppen. Litt bratt, men god sti og ingen problemer her, men noen pustepauser måtte til. Nærmere den avrundete toppen la vi merke til en rekke varder eller rettere sagt tynne steinblokker på høykant som viste vei. De var nok kjekke å ha hvis det ble skodde.......Selve hovedvarden var en de største vi har sett, noe som vel har sammenheng med toppens rolle som vetepunkt fra hine hårde dage. Oppe på toppen av varden var det faktisk bålrester, kanskje en rest fra 2000-års jubileet.

Men det var den utsikten da.......Det var nå ut på kvelden og sola sørget for en helt spesiell lyssetting nordvestover Romsdalsfjorden forbi Julsundet og utover storhavet. Det ble mye klikking med fotoapparater, det var vanskelig å få med både turfølget og den vide utsikten i alle retninger på samme bilde, fotoramma ble for lita! Denne toppen, som er rimelig å komme oppå, gav en langt videre utsikt enn mange langt høyere topper som står innklemt mellom tilsvarende naboer. Turboka som lå i varden, dokumenterte tydelig at dette var et populært utfartssted for lokalbefolkningen i Rødven/Eidsbygda. Her tok vi som sedvanlig en lengre matpause, mens praten gikk om løst og fast. Det var en liten vindtrekk  fra øst, så vi benket oss på lesida av storvarden som også var solsida.

Nesten motstrebende måtte vi begynne å tenke på nedoverturen som vi tenkte å legge nedover nordvestryggen. Det var en stor opplevelse å se de bratte gjelene i stupene på vestsida, det kriblet i nervene på noen og enhver når en forsiktig tittet utfor! Lengre nede var det en flott steinbenk, nesten som et høysete i stein som enkelte prøvde. Men snart var det slutt på moroa, ryggen ble skogbevokst, og utsikten forsvant. Det som var verre, var at stien forsvant, og vi måtte stople oss mer eller mindre på måfå ned den bratte skogslia. Men unnabakke er det lett å gå uansett og vi kom oss greit ned. Vi gikk også denne gang bortom hytta til Arvid Dalset, men han var dessverre ikke der denne gang med kaffetilbud og sitt gode humør. En hilsen til Arvid!

Så trasket vi vegen nedover til bilene, godt fornøyd med en vellykket tur. Den ruta som vi gikk, anbefales på det sterkeste! De som var med: Bjørg Brevik, Terje Vold, Arild Haugen, Rose Marie Strømme, Solfrid Bådal, Perry Kavli, Randi Hole, Ingun Skjegstad, Edvard Søvik, Vigdis Brevik og Elsa Krohn.