Kveldstur Lilleoksen 19.06.01, 15 deltagere

Vi var 15 som møtte opp denne vakre kvelden for å ta oss en kveldstur opp på Litleoksen i Rødven. I annonsen var det avertert med besøk på hytta til Arvid Dalset på returen, så første stopp på turen ble i gardstunet til Aase og Arvid.  Arvid hadde laget et kart over området som viste hvor hytta låg og hvor stien opp til Litleoksen begynte.  Vi kjørte videre, parkerte bilene, fikk fram kartet, delte meninger om hvor startpunktet skulle være, fant ut at vi hadde nok kjørt for langt, så vi måtte starte turen med å gå et stykke tilbake til Vollstølen.  Fant her en sti, som førte oppover lia og inn på en skogsvei, men siden ingen av turlederne hadde vært her før, måtte kartet til Arvid fram rett som det var, og bare Bjørg husket på holde kartet i riktig retning, gikk det ganske bra.  Halvveis opp i lia fant vi ut at vi kanskje kunne ta snarveien oppover, nå var det ikke noen sti å forholde seg til, så det gikk over mosekledde steiner og tett krattskog til vi plutselig var kommet opp på Ryggen. Flott utsikt utover Rødvensfjorden, over til Torvløysa og ned til Rødvendalen, tok oss en liten pause her, for nyte utsikten og den fine junikvelden.
 
Oppe ved varden var det allerede kommet folk, Astrid Frilund og Marianne Brevik med datter, hadde startet fra Landresætra, de kunne fortelle at fra der gikk det en fin sti, kanskje det hadde vært lurt å startet derfra en annen gang hvis turlaget skulle gjenta turen.  Litleoksen stuper loddrett ned mot Romsdalsfjorden på den ene siden, så her kan en ikke gå for langt ut på kanten, fra der hvor vi kom opp, og fra Landresætra er det skogkledde lier. Fra toppen var det flott utsikt, vi kunne se over til Vågstranda, Sekken, Molde, og videre ut mot havet.  Mat og kaffe kom opp av sekkene, og vi tok oss tid til en god pause, mens fjellpraten gikk.  Men Arvid og Aase ventet, så det var på tide å tenke på returen igjen.
 
Vi tok raskeste?? veien rett ned fra Litleoksen med retning hytta til Arvid, om det gikk over stokk og stein oppover, så var ikke nedturen mindre strabasiøs, men alle kom seg ned uten noen form for uhell, og snart var vi samlet ved Arvid og Aase's hytte.  Her var det riktig koselig, med varmende flammer på utepeisen, Aase som hadde kaffen klar, og med servering av deilig eple- og ferskendessert med pisket krem.  Dette smakte turfolket.  Eva Straume og Randi Roald hadde også tatt seg en tur hit til hytta, så vi var en stor flokk som satt og koste oss utover kvelden, men alle trivelige stunder har en slutt, og vi måtte til slutt takke for oss.  Så stor takk til Aase og Arvid for invitasjonen og bevertningen, fra oss alle i turlaget.
 
De som var med:
Bjørg Brevik, Torill Wenaas, Eivind Raanaa, Randi Uri, Ingeborg Heinåli, Oda Villemo Holsether Skjølsvik, Magnhild Tveiten, Synne Tveiten, Torill Sverd, Perry Kavli,
Edvard Søvik, Oddleif Morstøl, Steinar Bue, May Britt Roald og Elsa M. Krohn