Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra tur til Øspetinden 29.06.03 (9 deltagere)

Til tross for flott vær, var det ikke overvettes mange frammøtte på Kavlihjørnet denne søndagen. En billast (5 stykker) var det i starten. Ved Venås i Måndalen kom det noen til, så vi ble i alt 9 stykker. Vi kjørte så langt bomvegen gikk, og så tok vi bena fatt langs en god sti til den idylliske Venåssetra med Øspetinden i sikte. Vi tok av fra hovedstien mot Stavvatnet og tok sikte på å gå rett mot Øspevatnet. Det måtte til noen pustepauser underveis, enda terrenget var nokså lettgått. I det åpne terrenget nær Øspevatnet åpnet utsikten seg. Vi gikk ikke til vatnet i denne omgang, men tok rett opp en bratt skråning mot sørryggen på Øspetind. Det var bratt og stiløst her, men vi krafset oss oppover.

Et godt stykke opp i bratta tok vi til venstre og kom ut på selve sørryggen. Herfra var det ikke lenge før vi var på toppen. Da var det bare å slå seg ned og nyte utsikten sammen med maten. Vi kunne se at Geitemjølktindvatnet var isdekt ennå. I vest kunne vi se Tresfjorden med Skorgeneset og enda lenger borte "rosebyen".

Etter å ha kost oss lenge på toppen, gikk turen samme veg tilbake, dvs. vi fulgte sørryggen helt ned til Hoemsskardet før vi kom ned på stien til Stavvatnet. Edvard "hoppet av" for å fiske i Øspevatnet, mens vi andre gikk ned til Stavvatnet før vi snudde nesen nedover mot Venåssetra og parkeringsplassen.

De som var med: Eivind Raanaa, Bjørg Brevik, Arild Haugen, Marit Søholt Stokes, Rudolf Vold, Johan-Martin Vold, Terje Vold, Edvard Søvik og Perry Kavli.