Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen til Såta 3.10.04 (bilder)

Været var riktig bra da vi starta på turen oppover lia mot Brevikskaret. Vi kom snart inn til Ingridsetra, hvor vi tok ei lita pause. Litt blå himmel i sør, så dette så bra ut. Videre innover Ljøsådalen, så ble det elvekryssing. Steingåing her. Videre opp ei bratt dalside som flata ut litt om senn. Vi kom snart opp på ryggen på østsida. Her var det riktig fint terreng.  Litt småklyving like før vi kom opp på toppen, men pytt, vi er da fjellgeiter. Dette gikk uten problemer.

Fin lyng/grasslette på hele topp-platået. Vi koste oss lenge her. Litt vind, men og en del sol. Navneskriving ble det og. Vi ordna bok sist vi var her på tur i 2001. Bjørg Brevik ofra da mateska si, og Arild Haugen notisboka.

Vi tok fatt på nedturen. Den gikk på nordsida, mot Såtskarvatnet. Skikkelig bratt her, men fint mose- og lyngunderlag. På turen ned mot Ingridsetra måtte vi ha en pause etter at vi krysset Ljøsåa. Her ble det både steingåing og vassing. Fortsatte etter pausen framover forbi Brevikvatnet til Brevikskaret. Ny pause her før vi tok fatt på den bratte lia. Vi fikk i dag en riktig fin 8 timers tur.

De som var med: Elsa og Erling Krohn, Viola, Sveinung og Terje Vold, Bjørg Brevik, Eirik Gjerdset, Rose Marie Strømme, Perry Kavli og Eivind Raanaa.