Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Søviksetra, Skarven og Klauva, 30.06.02. 8 deltagere.

Det var kanskje ikke uventet at oppmøtet var litt glissent i dag, VM-finalen i fotball mellom Brasil og Tyskland fanget nok kanskje mest interesse blant allmuen. Men ellers lå alt til rette for en fin turdag, riktignok mye skyer på toppene, men store muligheter for lange solgløtt.

Ettersom dette var en tur med forskjellig start og endepunkt var det nødvendig med utplassering av returbil på Nysetra i Volladalen. Terje fikset dette, og etter at han var hentet, startet turen opp ved avkjørselen like ved Søviksvingen på E136. Det ble tidlig klart at første etappe opp til Søviksetra (509 moh) ville bli bratt og tung, men en rimelig god sti gjorde oppgangen rimelig likevel. Underveis krydret Edvard turen med fortellinger om dramatiske hendelser i stien fra gamle dager. Navn som Knutsbjørka og Tronget (?) er vel kjent for mange lokalkjente. Like før stien når setra, gjør den en sving ut på et utsiktsplatå like over skoggrensen med en nydelig utsikt innover mot Åndalsnes og Isfjorden. Denne utsikten alene er grunn god nok for å holde ut slitet opp denne første del av stien.

Vi satte oss ned ved den idylliske Søviksetra og hadde den første matpausen. Etter en stund var vi på farten igjen langs god sti opp Søvikrørene der vi hele tida hadde den flotteste utsikt til begge sider. Denne etappen kulminerte på Nonshaugen (788 moh) like ovenfor det bratte stupene mot Hovdekollen. Vi dreide sørover og opp mot Skarven (1100 moh), turens høyeste punkt. Fortsatt lettgått terreng, men ingen klart definert sti. Vel oppe, trakk vi litt ned på østsiden av den godt avrundete toppen og hadde vår andre matpause. Flott utsikt mot Innfjorden og innover Isfjorden. Der fikk vi forøvrig selskap av to som hadde gått opp fra Nysetra. De høyeste toppene lå i skydekket, men der vi gikk var det skyfritt og sol så å si hele dagen.

Etter matpausen fulgte vi avslappet den flotte ryggen sørvestover, før vi dreide nedover mot Nedre Klauva (810 moh) for å få med oss et utsiktspunkt som Terje og Bjørg ivret for. Underveis passerte vi det idylliske Sandgrovvatnet hvor småfisken vaket. Nedre Klauva gir kanskje den mest komplette utsikten over hele Måndalen. Matpause nr.3 ble avviklet mens det ble pekt og forklart hvor kjentfolk bodde nede i bygda. Fjellene i synsranda ble også ofret oppmerksomhet. En fotballfrelst Mona fikk via mobilen avklart hvem som hadde vunnet VM. Heia Brasil!

Avstikkeren var verd strevet, selv om vi måtte ta igjen en dryg motbakke opp mot Øvste Klauva (1030 moh). Noen måtte ha mat her også. Herfra var det bare unnabakke nedover mot Volladalen. Det gjorde godt med en lettgått sti nedover nok en idyllisk fjellrygg, Litlefjellet. Nede i dalen, der høgspentlinjen krysser over fra Innfjorden, satte vi oss ned igjen og fortærte de siste matrestene. Nedover langs høgspenten var det god sti ned til Nysetra der en flokk kyr gjorde sitt beste for å opprettholde kulturlandskapet som også her holder på å gro igjen. Etter litt att og fram med biler, så kom alle seg vel på heimvegen.

De som var med: Agnete Botnevik, Frode Sætre, Arild Haugen, Randi Roald, Mona Brude, Bjørg Brevik, Terje Vold og Edvard Søvik.