Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen til Storhø på Lesja 28.03.04 (bilder)

Kjørte idag opp Fjellvegen på Lesjaverk. Parkeringsplassen her ligg på ca.1000 m.o.h. Dette var en stor fordel, da vi hadde en lang tur foran oss. Vi fikk på oss skia, med og uten feller, og var snart igang. Fint skrålende her, på framsida av Gråhøa. Føret bar preg av endel vind i vinter, skareføre altså.

Noen begynte snart  å nevne ordet pause. Lenge siden frokost eller? Vi slo oss like gode ned, og tok første pausa framme på kanten mot Svaningsbotn.

Vi hadde hittil hatt litt dårlig sikt, men kunne nå sjå to topper i det fjerne: Ut fra kartet var dette Blåhøa 1668, og Storhøa 1868, litt lengre bak. Dette ga oss mere krefter, og etter inntak av mat og drikke, fortsatte vi. Litt unnarenning til å begynne med nedover mot Svaningsbotn.

Her, på litt mjukere føre, god avveksling fra det harde skråføret på framsida av Gråhøa. Oppover på framsida av Skrabbelhøa, og innover nordre Svaningsløypet, ble det skikkelig fint nysnøføre. Sola viste seg litt av og til nå. Litt motbakke ble det  etterhvert, slik at vi måtte ha ei og anna lita pause til klesavtak og drikkepåfyll.

Vi planla hovedpausa før vi starta på siste biten opp mot toppen av Storhøa. Ingen vind, mye løssnø og utrolig fint her på østsida av høa. Noen av oss begynte nok å bli litt slitne og ytra ønske om å snu og vente her nede. Men etter ei god pause, med påfyll av mat og drikke, fortsatte alle. Nils la godt spor i store kroker oppover den noe bratte fjellsida. Mjukt lag med nysnø til å begynne med. Dette gikk over til  harde skavler, etter som vi nærma oss toppen.

Her blåste det godt, og varden var innbakt i snø og is. Navneboka som skal være her, var ikke synlig. Vi brukte alt vi hadde av fotoapperat her. Skulle iallefall ha bevis på at vi haddde vært på toppen!

Etter ei lita pause her, begynte vi på nedturen. Fint å renne nedover på den fine løssnøen, iallfall til å begynne med. Sola viste seg også litt mere nå, enn på turen oppover.

God sikt altså! Pause måtte vi også ha på nedturen. Denne tok vi i den lille motbakken opp fra Svaningsbotn. Herfra skikkelig fin renning på godt skareføre på framsida av Gråhøa.

Da vi kom ned til parkeringsplassen hadde hadde vi vært ute på tur i 71/2 t.

Deltakere: Elin Berild, Jørn Jacobsen, Bjørg Brevik, Elsa og Erling Krohn, Terje Vold,  Bodil Tessem,  Bea Katel og Odd Steinar Vangen, Agnes Sylte, Randi og Nils Hole, Edvard Søvik, Nils Harald Nikolaysen, Rose Marie Strømme og Eivind Raanaa.