Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen over Strandafjellet 06.04.03 (5 deltagere)

Det ser ut som om interessen for å gå på ski har vært sterkt dalende denne vinteren. Bare tre oppmøtte på Kavlihjørnet på en værmessig lovende dag og med fersk nysnø i fjellet bekreftet dette. Ved P-plassen i Skorgedalen var det ingen flere, men etter at vi hadde startet, ble vi innhentet av to stykker til.

Skitrekket opp mot enden på Strandafjellet var ikke i drift, så vi måtte legge opp løype selv, vi fulgte en trase litt øst for trekket. Det var lett å legge spor i nysnøen, litt lengre opp var det blanke isfelt der nysnøen hadde blåst bort, og der ble det å kante seg opp. Snart var vi oppe der skitrekket endte, men enda var det litt motbakke igjen. Vi fulgte en morsom rygg oppover, krysset en skavlkant og var snart oppe på selve Strandafjellet der utsikten åpenbarte seg.

Vi dro litt innpå fjellet og rastet ved den store varden. Etter pausen gikk vi i retning Breivikheia, mens vi diskuterte litt om vi skulle går rundt evt. opp på toppen. Men det var fortsatt store flater med blank is der nysnøen hadde blitt vekkblåst, og vi fant å ville runde av ned i Fiskebotnen i stedet. Derfra gikk det lett ned til Ingridsetra på nysnøføre, der tok vi den andre matrasten.

På heimvegen ned Ljøsådalen var det ikke andre skispor å se før vi kom ned til Norvikstølen.

De som var med: Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Arild Haugen, Elsa og Erling Krohn.