Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Modalen, Svartevatnet og Trolltinden 23.03.03 (4 deltagere)

Historisk dårlig oppmøte på Åndalsnes, bare 1 person! Enkelte fra den faste gjengen hadde meldt forfall, så det var vel ikke annet å vente på en værmessig litt tvilsom dag. En rask telefon til Måndalen avklarte at noen der uansett skulle starte, så da var det greit. Vi kjørte opp til lunneplassen ovenfor Moen og forberedte oss på bæring av ski det første stykket oppover skogsvegen. Snart møtte vi de første snøflekkene, men vi måtte litt av og på med skiene før det ble sammenhengende skiføre.

Det gikk greit å labbe oppover seterstien mot Mosetra, føret var fast og hardt, enkelte solgløtt var det også. Oppe ved Mosetra tok vi oss knapt en pustepause før vi labbet videre. Lengre opp i dalen begynte vinden å ruske i oss (medvind heldigvis), og vi bestemte oss for å gå til Svartevassbakken før vi tok den store matpausen.

Enkelte fikk en "Brink" i den siste bratta før vi nådde hytta, men snart var vi i le av hytteveggen og kunne kose oss med det medbrakte. Noen store isblokker lå helt inntil gavlveggen på hytta mot vatnet, det måtte ha vært et større skred i vatnet som hadde kastet opp disse tidligere på vinteren. Været grånet mer etter hvert, og i det fjerne kunne vi ane noen regnbyger. Men vi besluttet å gå videre mot Trolltinden.

Etter pausen gikk vi over vatnet og begynte på stigningen mot Trolltinden. Etter hvert som sikten minket og vinden/nedbøren økte, minket motivasjonen for å fullføre. Ny "Brinker" gjorde seg gjeldende. Det var nok ikke langt igjen da vi snudde på ca. 1100 moh, men det var liten vits å fullføre med den dårlige sikten som antagelig ville være på toppen.

Returen den første bratta var ikke helt enkel, gjennomslag i bløt snøskorpe er ikke behagelig uansett teknikk. Etter å ha staket oss over vatnet, var det bedre føre nedover bakkene i Modalen. Litt kvisting av småskog ble det nedover seterstien, før oppstikkende kuppelsteiner tvang oss til å ta av skiene for godt denne dagen.

De som var med: Terje Vold, Edvard Søvik, May Skjelbostad, Arild Haugen