Gjennomførte turer i 2001

Sist redigert 2003-04-11 18:05

Skiturer

Dato Turmål Turledere Beskrivelse
27/12-00 Nesaksla Styret Juleturen i 2000 er tatt inn her
4/2 Volladalen, Måndalen (avlyst) TV, BB Lett åpningstur. En rundtur uten bestigninger.
18/2

Skarven, Skorgedalen (8 delt.)

Etter planen.

ER, EK Kjent klassiker. Middels tung. Går den vanlige løypa fra p-plassen, forbi Løytnantstølen og til topps langs ryggen
4/3

Svarthø, Bjorli (8 delt.)

Etter planen

ER, HB Vi prøver atter en gang ..... Middels tung ? Vi tar skiheisen opp og følger Fjell-løypa innover. Der den svinger vestover, tar vi av og sikter oss inn på Svarthø.
18/3

Ljøsådalen - Måsvassbu (13 delt.)

Etter planen.

AH, EK Rundtur om Knollskardet og Såtskardet. Lang. Vi går opp Ljøsadalen i maskintråkket spor. Ved Ingridsetra legger vi egen løype over Ljøsåvatnet og opp mot Knollskardet. Mulig avstikker til Loftskardtind. Ned til Måsvassbu og lengre pause. Returen går om Såtskardet.
1/4

Kammen rundt, Innfjorden

(4 delt.) Etter planen.

BB, ER Med mulige avstikkere. Lett tur.
8/4

Kirketaket, Isfjorden (4 delt.)

Etter planen.

AH Klassisk palmesøndagstur. Tung. Opp fra Kavli og langs veg/løype til Bruhaugen. Langs setersti til enden på Steinberget. Bratt opp, men nydelig ryggtravers videre østover. Nær kanten på vestryggen til topps. Nedrenn til Kavlisetra.
22/4

Asbjørndalen - Storhø (15 delt.)

Etter planen.

ER, TV Høy topp i innlandet. Tung, lang. Vi følger Asbjørndalen innover, tar vestover Nordre Dalen og videre til Helvete (!). Jevn stigning til topps (1921 m). Evt. alt. nedrenn om Skurvoshaugane.
1/5

(29/04)

Døntind, Vermedalen (11 delt.)

Etter planen.

AH, TV Markert topp. Tung, lang. Opp skogsveger fra Sletta, forbi dammen og videre til Vermedalssetrene. Jevn sideskråning til Tverråbotn. Brattere opp til toppen. Nedrenn samme vei.
13/5

(06/05)

Kvassetind, Måndalen (11 delt.)

Etter planen.

TV, BB Midt i smørøyet. Middels. Langs skogsveg til Månvassetra. Kryssing av Månvasselva, stigning opp til nord for Litlebua, gjennom skaret og inn på breen mellom Kvassetind og Storbua. Bratt opp til skaret og til høyre langs ryggen til topps. Avstikker til Storbua eller Sandfjellet ?
4/6 Skardfjellenden rundt, Trollstigen (9 delt.) Ble endret til Alnestinden ER, BB Brunetur. Lett. Etter at Trollstigen er åpnet. Kjører til Alnesvatnet, inn Alnesdalen, opp Børa mot sør, passerer Isglupen, evt. avstikker til toppen på 1386, ned til Langfjelldalen og Slettvikane.

Kveldsturer til fots

Dato Turmål Turledere Beskrivelse
29/5

Hovdekollen, Måndalen (23 delt.)

Etter planen.

ES, TV Sentralt utsiktspunkt. Kort tur, men kanskje spennende stier ?
6/6

Innholmen via gamlevegene

(14 delt.) Etter planen.

AH På gjengrodde stier .....Lett. Vi går langs gamle vegparseller og tunneler.
12/6

Lillefjellet fra Romsdalen (6 delt.)

Endret.

HB, GK Tøff, men flott ! Se referat fra ifjor. En spesiell tur oppover BRATTE stier av hjortestandard. Starten på Carl Halls originalrute til Hornet. Retur samme vei, men også rømmingsmulighet nedover Venjedalen.
19/6

Litleoksen, Rødven (15 delt.)

Etter planen.

BB, EK Til Dalset i Rødven og videre skogsveg til Myran. Opp kanten langs fjorden til Litleoksen. Kafferast ved hytta til Arvid på returen.
26/6

Haugabotn, Innfjorden (7 delt.)

Etter planen.

TV, ER Inn Vikdalen og videre langs anleggsveg mot Haugabotsvatnet. Bratt ? 
3/7

Fattig & Rik, Innfjorden (3 delt.)

Etter planen.

BB Lett tur langs sti.

Dagsturer til fots

Dato Turmål Turledere Beskrivelse
1/7

Urdhaugen, Måndalen (6 delt.)

Etter planen.

TV, BB Middels. Vi kjører inn Volladalen til Nysetra, opp Tverrheia og til Botnen. Bratt opp sti til dele, vestover til platået Grønvassheia, over Urdhaugen og ned Bruasethaugen.

12/8

(utsatt fra 5/8)

Hurrungen, Isfjorden (7 delt.)

Etter planen.

AH Nabo til St. Venjetind. Middels. Vi kjører opp bakkene til enden på Venjedalsvatnet. Opp langs diffuse stier til Hurrungsvatnet. Videre rett opp til høyde 1257, videre nordover til høydene 1276 og evt. 1168.
19/8 (flyttet)

Juratind (21 delt.)

Etter planen.

AH, TV Vi følger den vanlige vegen til Hoemskaret fra Rabben seter. Deretter mot nordryggen og videre til topps (originalruta). Krevende (tung og luftig på slutten).
26/8

Apalholet, Storbreen, Bjørnebotnhøgda var avertert, men ble avlyst

AG
9/9

Gogsøyra, Eresfjorden (11 delt.)

Etter planen.

AH Vi tar opp fra nordsiden via Ufssalen og via de tre toppene ned Kvilhaugbotn. Se forøvrig i Gjelsteinli: Fra topp til topp i Romsdal, s. 110.
16/9

Apalholet, Storbreen, Bjørnebotnhøgda (18 delt.)

Etter planen.

AG Apalholet pluss, pluss...Tung. Se referat fra ifjor. Vi prøver nå å komme oss helt opp på Bjørnebotthøgda.
23/9

Kaldtind - Prosten - Blåtindane, Måndalen (17 delt.)

Etter planen.

TV Lang rundtur. Tung. Vi kjører til Moen, går opp Torslåtten til Kaldtinden, videre til Grøntinden og Prosten. Vi tar så vestover til Svartvasstinden (den siste avsatsen prøver vi oss ikke på !) før vi dreier sørover over Blåtindane og ned til Venås.
30/9

Blånebba - Nesaksla (10 delt.)

Etter planen.

HB Lang dag i flotte omgivelser. Vi starter i Venjedalen. Etter å ha gått stien opp i botnen mellom Storhesten og Blånebba skrår vi opp til ryggen mot Romsdalen og videre til toppen av Blånebba, så snur vi, og følger hele ryggen til Åndalsnes.
6/10

Karitind/Haugabotntind

Improvisert tur

TV
14/10

Moanebba (6 delt.)

Etter planen.

Kort dagstur opp til Moanebba i Isfjorden. Bratt, kan sammenlignes med Nesaksla.
21/10

Såta, Ljøsådalen (10 delt.)

Etter planen.

EK, ER Lang anmarsj, middels. Langs god sti langs hele Ljøsådalen, nesten til vatnet, nordover oppover til skaret mellom Såta og Svartevasstind (L. Blåtind), langs ryggen til toppen. Alternativ anmarsj: Opp Brevikskaret.
?/?

Kvandalstindbreen (ble ikke noe av i år)

AG Middels. Vi kjører til enden av Venjedalsvegen. Vi følger bratt, men god sti til Oliskaret. Langs vatnet og rundt ryggen fra Søndre Venjetind. Sidebratt opp mot brekanten. Videre opp breen til salen mellom Venjetindene og Kvandalstindene. Torshammeren inngår ikke i programmet, men kompetente personer kan jo ta en avstikker.