Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen fra Fjørå til Trollkyrkjebotnen den 29.08.04. (Bilder fra turen)

Det var 10 stk. som møtte opp og tok turen over fjellet til Valldal hvor to stykker til møtte opp. Vi parkerte bilene på Hjelme og tok maxitaxi videre inn til Hauge øverst i Fjørå. Været kunne vi ikke klage på, overskyet og opphold. Eivind prøvde shortsen en liten stund også.

Fra Hauge gikk vi etter en skogsbilveg opp til Nysetra hvor vi fikk en fin utsikt innover til Tafjord og utover fjorden mot Eidsdal. Herifra går stien slakt innover mot ett skar der en har utsikt ned i Valldalen og mot baksida av romsdalsfjella (Taskedalstinden og Brekkehornet).

Videre gikk turen over Grønnhaugen før vi måtte krysse elven og ta siste motbakke opp mot Trollkykjebotnen.

Nils med sine kunnskaper forklarte oss om endemorener og forkjellige steinarter. Området er kjent for sine sjeldne steinarter.

I Trollkyrkjebotnen er det bygd ei hytte av stein (serpentin) som en kan søke ly for været i. (Regnværet kanskje). På steinene rundt hytta har folk hogget inn navnene sine – som en hyttebok

Selv om målet på turen vår nådd, ville gjengen også bestige Sandfjellet (labradorstein) før en startet på nedturen. Herifra har en fin utsikt oppover og nedover Valldalen.

Returen gikk videre i litt steinur ned mot Myreheiane og videre på sti om Heggesetra, Hjelmasetra og til Hjelme hvor vi hadde parkert bilene.

Alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

De som var med:

Mathilde Megård, Bjørg Brevik, Toril Prestegård, Kåre Vold, Perry Kavli, Rose Marie Strømme, Nils Hole, Kristin Hjelme, Kari Hjelme, Dagrun L. Arctander, Eivind Raanaa, Rigmor Gjerde.