Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra kveldsturen til Torvikveten 17.06.03 (11 deltagere)

En varm ettermiddagssol medførte et rimelig bra oppmøte. Vi heftet ikke lenge før vi var på Klungneset og parkerte ved snuplassen på fylkesvegen. Etter å ha tatt noen snarveger forbi bautaen, fant vi en traktorveg som ledet oss i riktig retning. Det er ikke lett å finne stien som tar av fra denne mot Veten, det er midt i en snauhogst. Der var det bratt rett opp, men så flatet det ut på en ganske god sti som gikk rett opp mot toppen. Litt høyere oppe ble det litt myrete, men så kom vi inn på hovedstien fra Gyldenås og da var det greit. Det ble varmt oppover skogen, og fluene surret omkring oss. Nær toppen var det satt opp kjettinger langs det bratteste partiet, men det var ikke så bratt som opp på Nesaksla.

På den første toppen er det idyllisk flatt parti før en når fram til linkstasjonen. Der er det satt opp et imponerende stort anlegg med mast, antenner og maskinhus hvor det også er overnattingsmuligheter (men det er bare for Telenors folk). En liten plattform for helikopter hørte også med. Derfra var det mulig å ta en del oversiktsbilder. En bokkasse satt opp av Eid Idrettslag antydet at turtrafikken fra Eidsbygda dominerte, det så ut til at det gikk en ganske kraftig sti fra toppen og ned i retning ned til Oravatnet. Kanskje vi skal prøve den stien neste gang?

Vi fant å ville gå litt lengre enn stasjonen da den høyeste toppen lå litt lenger framme. Der fant vi en fin pauseplass i sola der vi kunne slå oss ned i lyngen. Det er en del skog på toppen, så det er ikke fri sikt i alle retninger, men vi fant da noen gløtt der vi kunne ta bilder ut over nabobygdene, bl.a. Måndalen, Åndalsnes/Isfjorden, Innfjorden. Eidsbygda og Rødvenfjorden tok seg særdeles flott ut i kveldssola. Vi hadde fortsatt selskap av en hel masse fluer, men de greide ikke å ødelegge turen for oss. Det var en fornøyd gjeng deltagere som til slutt gjorde vendereis samme veg som vi kom opp.

De som var med: Eva Straume, Agnes Sylte, Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Arild Haugen, Inger Ellingsberg, Ingun Skjegstad, Gerd May Hjelden, Randi Uri, Perry Kavli og Dagfinn Roald.