Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Kveldstur til Vikdalen, Innfjorden, 03.06.03 (4 deltagere)

Synet av tungt skydekke og regnslør ute i fjorden får antagelig ta skylden for at det var dårlig oppmøte denne kvelden. Vi var bare 4 stykker som startet fra kraftstasjonen til Magne Vik. På god sti i lett terreng gikk det raskt innover dalen, men snart begynte motbakkene. Vi gjorde en liten avstikker til Fantesteinen som selvsagt har navnet fra den gangen Urdkleiva og Vikdalen var en ferdselsåre melom Isterdalen og Innfjorden.

Vi fortsatte på den gode stien, og det gikk det greit å komme seg opp de siste bratte kneikene slik at vi kunne begynne å nyte utsikten vestover i første omgang. Snart var vi oppe ved Svartevatnet også. Vi hadde tenkt å gå rundt det, og startet på sørsiden. Der kom vi snart bort i en sidebratt skråning, men vi kravlet oss opp og kom snart fram på kanten over Urdkleiva. Hele Isterdalen breiet seg under oss, men utsikten og fotomotivene ble noe skjemmet av høgspentlinjene. Men vi fant oss en fin plass for langpausen. Til tross for noen dråper, så koste vi oss likevel.

Etterpå gikk vi ned til østenden av Svartevatnet. Der var det en artig steinbu, forøvrig det eneste byggverket vi observerte her inne bortsett fra høgspentlinjene. Den hadde inngang oppe på taket som forøvrig bestod av store steinheller. Hvis en skal overnatte her i regnvær, bør en legge presenningen som ligger inne i bua over taket (!).

Vi rundet Svartevatnet på nordsiden, der gikk en god sti, og snart var vi på veg ned hovedstien igjen.

De som var med: Bjørg Brevik, Randi Hole, Edvard Søvik og Arild Haugen.