Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen fra Vistdalen/Horndalen til Øvre Kavli (om Vasstindbu), søndag 15. mars 2004. 16 deltagere. (bilder fra turen)

På denne turen var opplegget litt forskjellig fra vanlige turlagsturer. Vi hadde bestilt buss (16 seter) fra Øvre Kavli kl. 0900, og skulle bli kjørt til Horndalssvingen i Vistdalen for å gå derfra og tilbake til Isfjorden/Øvre Kavli. Som arrangør var jeg spent på om vi ville fylle bussen, vi hadde nemlig ingen forhåndspåmelding. Kl. 0900 hadde 16 deltakere møtt opp!

Ca. kl. 1000 var vi kommet til Horndalssvingen. Været og føret var brukbart, litt overskyet med enkelte gløtt av sol samt skareføre med litt nysnø på toppen.

Det første stykket fulgte vi elva oppover til litt forbi Slenessetra, derfra skrådde vi oppover  i retning Melkallvatna. Langt oppe i fjellskråninga imot Vasstindane kunne vi se to personer som gikk på beina opp mot Vasstindbu, dit skulle vi også!

Ikke alle i følget trang til å gå opp den bratte lia, så vi avtalte å dele oss i to grupper, ei som gikk direkte mot Melkallskaret og ei  som gikk opp til Vasstindbu og returnerte om Melkallskardet. Vi avtalte å møtes på nytt ved den nye bua ved Husnebba.

Den første gruppa fikk den tvilsomme fornøyelsen å legge spor gjennom et potensielt meget rasfarlig område, nemlig lia mot Strupen. Slik forholdene var denne dagen, var de imidlertid forsvarlige i det sidebratte terrenget.

Vi som valgte å gå opp til Vasstindbu, fant ut at det var best å bruke skia helt til topps. Etter hvert som vi kom høyere opp i fjellsida ble føret bedre, mindre skare og mer løssnø. Det var nok bedre å gå på ski oppover, enn å gå på beina.

Vel oppe, hadde vi et flott utsyn mot Vistdalen og Skålaområdet. De to som hadde gått foran oss viste seg å være bestyreren for bua samt en kamerat. De hadde vært så elskverdige å fyre opp i sikringsbua før vi kom, så vi kunne ta matpausen i ei varm bu. Selv om det var trangt, fikk alle 8 som var med oppover plass i bua.

Turen ned fra Vasstindbu gikk greit. Litt hardt og bratt var det enkelte plasser. Vi fikk den erfaringen at det lønte seg å renne ned der vi kom opp. Å holde høyden for å slippe noen motbakker opp til Melkallskardet var ikke lurt. I Melkallskardet møtte vi skispora til gruppa som var gått direkteruta. Disse fulgte vi så forbi Melkallen og over til Strupen. Ved Husnebb-bua ble vi på nytt forent til ei gruppe.

Etter en ny god matpause kunne vi glede oss til den siste lange unnakjøringen ned til Øvre Kavli. Ypperlig skiføre gjorde av de fleste av deltakerne kunne gli helt ned til parkeringsplassen. Ca. kl. 1530 kunne vi avslutte skituren og reise hver til vårt. For de fleste av oss ble denne turen en anledning til å avdekke en ny hvit vinterflekk på kartet. Kanskje en tur vi kan gjenta en senere gang?

De som var med på turen: Edvard Søvik, Terje Vold, Eirik Gjerdset, Johan Gjerdset, Eivind Raanaa, Rose Marie Strømme, Bjørg Brevik, Steinar Bu, Nils Harald Nikolaisen, Odd Steinar Vangen, Bea Vangen, Guttorm Sylte, Agnes Sylte, Randi Korssjøen Hole, Arild Haugen, Nils Hole (turleder & referent).