Skitur Volladalen 10.02.02 (4 deltagere)

Det ble en klassisk start på den nye sesongen: Mildvær, regnskurer og bare 4 frammøtte deltagere. Men det gjelder bare å komme seg igang, så blir det alltids en utbytterik tur. Så også denne gang. Etter å ha parkert ved idrettsplassen i Måndalen, måtte vi ta beina fatt oppover Volladalsvegen. Etter et par hundre meter kunne vi ta på skia (med feller). En representant for idrettslaget hadde vært ute og rubbet opp islaget på vegen med scooter og slådd, så det var godt å gå. Regnet plasket fortsatt ned, så det var bare å trekke hetta på og sjaske iveg.

Litt oppe i vegen valgte vi karene å krysse over til vegen på andre sida, den som går til Samsetsetra. Bjørg fortsatte langs hovedvegen, hun mumlet noe om dårlig form og snarlig retur. Det var snøfritt i skogen, men langs vegen var det et brukbart snølag. Det steg på etter hvert, og regnet gikk over til sludd. Snart var vi oppe ved den fine brua som går over elva like ved Nysetra. Der møtte vi igjen Bjørg som hadde holdt følge parallelt oppover. Sluddet var gått over til vanlig snøfall, men ikke så tett. Snøen var hard, og med et lite kramt nysnølag på toppen. Kanskje det ikke ble så verst tur likevel.......

Oppe ved Røsta tok vi en liten matpause. Etter å ha registrert oss i trimkassa, gikk ferden videre. Vi hadde tenkt å gå mot Botn, men etter at vi hadde vunnet litt høyde, bestemte Terje seg: "Vi går åt Middagsvatne.....". Ingen protest fra oss andre. Føret gikk over til utmerket tørrsnø, den eneste ulempen med det var en forbigående periode med klabbing i de våte skifellene. Skyer og byger hindret sikt til de mektige omgivelsene, men det var enkelte gløtt av blå himmel. Etter å passert den siste kneika opp mot Middagsvatnet (814 moh), fant vi den siste trimkassa. En sprek dame hadde registrert seg et par ganger tidlig i januar, men ellers hadde det ikke vært noen der siden oktober.

Vi drøyde en stund for å se om været skulle lette, men det skjedde ikke. Vi slapp oss over kanten og begynte på en meget koselig unnakjøring. Hard gammelsnø med 10 cm nysnø og passe bratt var ypperlig for moderat telemarkkjøring. Nede ved Røsta ble det litt vel mye moserabber, men det gikk like fort for det....... På vegen nedover fra Nysetra var det tregt sørpeføre igjen til vi kom lengre ned der det var isete igjen. Da skjøt vi slik fart at vi knapt klarte å stoppe før det brått ble slutt på skiføret.

De som var med: Terje Vold, Arild Haugen, Eivind Raanaa og Bjørg Brevik