Disse sidene er sponset av NetPartner AS, Åndalsnes

Referat fra turen til Middagsvatnet 01.02.04. (bilder)

Ja, så ble det ikke tur over Stokkheia mellom Måndalen og Innfjorden likevel. Et kraftig snøfall om natta gjorde det uaktuelt å vaspe i knedyp snø. Ved oppmøte ved idrettsplassen i Måndalen ble det imidlertid avklart at det var scooterspor til Middagsvatnet, så det ble bestemt å gå dit i stedet.

Oppover bomvegen mot Nysetra var det også brukt sporkall så det var rene luksusturen i forhold til det vi er vant med. Vi tok ikke noen lengre pause før vi var oppe ved Røstasetra. Etter matpausen skrev vi oss inn i trimboka som var utlagt der og fortsatte videre i retning Middagsvatnet.

Scootersporet snirklet seg oppover, vi fant ingen grunn til å fravike det, da sank vi ned til knes med en gang. De siste stigningene opp mot Middagsvatnet er litt dryge, men bratt er det egentlig ikke. Vatnet ligger 814 moh, så det ble da en skikkelig høydeforskjell fra startpunktet. Det er en ødslig og forblåst plass og temmelig skyggefull, også om sommeren. Men en kommer nært innpå flotte og markerte fjell som Skjervan og Middagstinden.

Vi var ikke lenge der opp før vi begynte nedturen. Det kunne blitt en flott løssnøkjøring, men dessverre var snøen for dyp til at det ble noen skikkelig fart. En kunne skyte litt fart i scootersporet, men når en kom ut av det, så ble det rene stupdykket i løssnøen. Men artig var det lell.......

Fra Nysetra og ned var det imidlertid en ren nytelse å frese ned i maskinsporet.

De som var med: Terje Vold, Bjørg Brevik, Eivind Raanaa, Edvard Søvik og Arild Haugen.